Kjeller'n

Aulaen

Lille Sal

 

Kjeller'n Rock Festival 1999

 

 

Ungt, høylytt og rusfritt

 

Mer enn 50 band, 850 betalende tilhørerer og et enormt lyvolum. Rocken satte sitt preg på Ski sentrum da Kjeller'n Rock Festival gikk av stabelen på lørdag.

 

SKI: De aller fleste kjente og ukjente stilarter innen pop og rock var representert på Kjeller'n Rock Festivals meget tettpakkede program. Her var det mildt sagt noe for enhver smak; heavyrock, rap, punk rock og litt hip-hop, hardcore - og ikke minst ludomusikk. Gruppen Det tredje ben fra Gladsaxe i Danmark vartet opp med sistnevnte, en musikkart med uhyre interessant oppbyggung, som best kan beskrives som....ja, nettopp: ludomusikk.

Snøstorm

De ytterst få som var i stand til å befinne seg på tre steder på engang, kunne få med seg totalt 27 timer musikk i løpet av 8 timer. Hundrevis av ungdommer, utstyrt med festivalpass og rockesugne ører, gikk i skytteltrafikk mellom de tre scenene, og gjorde sitt beste for å få med seg det aller meste. Her gjaldt det både å støtte opp om lokale favoritter og å oppdage nye band.

- Vi er her for å høre Lame Ducks fra Vestby, forteller 17-åringene Harald Eide og Eirik Thorsnes. De har tatt turen fra Son, og mener at festivalen har mye å si for musikkmiljøet i Follo.

- Her har folk en sjanse til å vise seg frem. Vi har lyst til å starte band selv, og vi kan lære mye av å se på andre og høre på deres erfaringer, sier Eirik.

 

Bortsett fra enkelte tekniske problemer og en svensk snøstorm gikk det meste etter planen. En busslast med band og tilhengere fra vårt naboland kjørte seg fast på feil side av grensen, og buss selskapet nektet sjåføren å fortsette. Det ble likevel nok å henge ørene i for publikum, og det som var tekniske vanskligheter spilte egentlig ingen rolle. Den slags hører jo egentlig med på en skikkelig festival.

 

Fornøyd

Langt viktigere var det at festivalens rusfrie image ikke fikk en eneste ripe i lakken. Vaktmannskapene fra Ski MC hadde på forhånd fått klar beskjed om å kaste ut eventuelle berusende personer, med det ble heldigvis ikke nødvendig. I stedet for å rappotere om bråk gikk vaktene smilende fra scene til scene, og kunne konsentrere seg om holde varmen og justere øreproppene. Det eneste "bråket" kom fra de tre scene, der det ene tungrockbandet etter det andre fikk vinduene på Ski skole til å vibrere kraftig.

- Vi er veldig fornøyde med årets arrangement, smiler festivalansvarlig Stein Nøsting. - 847 betalende tilhørere er bedre enn i fjor, og veldig bra med tanke på vi "miste" 50 svenkser i snøstormen. Jeg synes kvaliteten i å var meget bra, og når vi tillegg nådde målet om en rusfri festival, kan vi overhodet ikke klage. Jeg vil gjerne få rette en varm takk til alle som har støttet oss, sier Nøsting.

 

KjellernRock.no 2006 Privacy Policy Terms Of Use