Kjeller'n Rock Festival 2000

 

 

Rock around the clock

Psykedelisk alt mulig, takeoff, dødsmetal og skikkelig heftig var bare noen få av båsene lørdagens musikk ble puttet i. Det var nemlig igjen klart for Kjeller'n Rock Festival.

SKI: For niende år på rad arrangerte Kjeller'n Fritidssenter rockefestivalen. To scener på Ski skole og en på Kjeller'n kunne by på musikk i ni timer. Eller slik festivalansvarlig Stein Nøsting valgte å se det, 27 timer.

54 band, eller 222 utøvere i alderen 12.34 år var påmeldt. De kom fra Akershus, Østfold, Vestfold, Buskerud, Hedmark, Vest Agder, Oslo og Västerås i Sverige. Av de lokale bandene var seks fra Ski og frie fra Vestby.

- Det er rundt 900 mennesker som har vært og hørt på, også er det jo mange som står utenfor. Dessuten tar det seg opp når de store lokale bandenekommer.

Fremtidige verdenstjerner:

Divide fra Ski er blant de store lokale bandene. Bent Catai (trommer), bare Marius (bass, vokal) og bare Peder (gitar) har holdt på i tre år, og kjent hverandre fra de var små.

Jeg har Bent fra vi var sååå små sier Marius og illustrerer noe som minner om rundt fire år. Det går ganske bra med bandet. Vi har stor tro på oss selv, og har vært i studio. Vi skal bli verdensstjerner, legger Bent til. Og Marius er helt enig. Eller kanskje ikke.

Båsen musikken deres er blitt satt i er Døds Heavy Metal, men Marius mener det er litt melodisk også.

- Vi har fått jenter til å gråte av tekstene våre. Vi er de neste Backstreet Boys, sier han og ler. Selv om bandet har fantasi-fremtiden klar, er den virkelige mer diffus.

- Vi har planer for den neste halvtimen, sier vokalisten før de skal på scenen og synge melodisk døds heavy metal.

Scenehopp:

Raw Delux fra Ski med René Jakobsen, Marius Thingvald og Joakim Andersen serverte den eneste lokale rap'en.

Ska punk-bandet Lame Ducks fra Vestby var alene om ska'en og flest scenehopp. Og Robert Rodrigues på saksofon utgjorde den minste blåserekken som finnes. En enmannsblåserekke.

Stemmningen rundt bandet fra Ski og Vestby var god, og fikk god oppslutning av publikum. Verre var det for et svenskt band der lokaletl vae nærmest tomt.

- Har de betalt folk for å gå? undret en leende svenske.

 

KjellernRock.no 2006 Privacy Policy Terms Of Use