Kjeller'n

Aulaen

Sal 1

Publikum

 

Kjeller'n Rock Festival 2003

 

 

Høy gitar, men lav sigar på Kjeller`n

Lørdag braket det løs igjen. Tre scener, 46 band, kanskje 1000 ungdommer. Og kanskje for siste gang.

Audun Kolstad Wiig Østlandets Blad
audun.kolstad.wiigchello.no

krf

SKI: Som om alt som het budsjetter og kommunestyremøter var tatt ut av ordbøkene. Og rådmannens forslag bare var blitt liggende i skuffen. Og som om alt i hele verden bare dreide seg om tre ting: rock, heftig hopping og klining i hjørnet.
Kanskje uten rot i virkeligheten. Men allikevel.
Vi skriver lørdag, streng desembernatt. Vi skriver svette t-skjorter og sviktende stemmer. Déjà vu for mange: årets Kjeller'n rock festival er den tolvte i rekken.

Startgrop.
Her kan man lytte til Ørkenrock og Donkeyrock. Stoney Heavy og Mora Di-Core. Sjangeroversikten må være vanskelig å tolke for selv den mest vitende musikkviter, og Kjeller`n rock må være den musikkhappeningen hvor flest nye sjangre etableres.
Kanskje ikke så rart; festivalen er en av Norges største for amatørband. Og musikken blir som kjent til mens man spiller.
- Kjeller`n rock er ei bra startgrop. Jeg veit om flere band som har startet her, og som plateselskapene slåss om i dag. Kjeller¥n rock er viktig, sier Vegard Venli (17) fra Nittedal, gitarist i heavy-bandet "Predatoria", og Kjeller'n rock-veteran.
- Festivalen er jo kjent fra Tynset til Fredrikstad, legger han til.
Og enda lengre avgårde. Faktisk har grupper kommet helt fra den andre siden av svenskegrensa for å spille her i kveld.
Man skal ei heller glemme de drøye tusen som har kommet hit for å støtte sine egne, lokale helter.

Politikere etterlyst.
Sist på programmet lokker arrangørene med en "special guest star": Jack, som herjet radio-Norge med hiten "Star" i sommer. Med andre ord er det ingen amatører som skal avslutte årets amatørfestival.
Festivalsjef Stein Nøsting forklarer:
- Vi hyret inn disse for å lage en annen vri på avslutningen enn tidligere. Vi fikk en gunstig deal med bandet. Og siden det er et "up-and-coming band" passer det jo godt inn i festivalens profil, sier han.
Men Jack får kanskje også en annen og langt mindre hyggelig funksjon enn å avslutte lørdagens rockeball. Onsdag skal kommunestyret avgjøre budsjettene for blant annet fritidsklubbene i Ski. Det ligger an til store kutt. I så fall forsvinner Kjeller'n rock fra plakaten.
- Jeg håper politikerne ser viktigheten av dette arrangementet, og andre tilbud tilknyttet fritidsklubbene. Dersom budsjettkuttene virkeliggjøres tror jeg kostnadene blir langt større ved neste korsvei. Samfunnet trenger oss, sier Nøsting.
Ryktene sier at bare en av kommunepolitikerne - Georg Stub - tok festivalturen lørdag.
- Ønsket du et større politikerbesøk?
- Ja, jeg gjorde det. Jeg håpet at flere politikere skulle ta del i et av Skis største kulturarrangement, sier Nøsting.

Tåpelig.
Og festivaldeltakerne selv lar ikke sjansen til å sparke politikerne på skinnleggen gå fra seg.
- De øker sin egen lønn med 500 prosent og vil legge ned Kjeller'n rock, lyder det sarkastisk fra scenen.
Også rådmannen får passet påskrevet: blant annet dedikerer Predatoria sangen "You give love a bad name" til denne.
Også vokalist Solgunn Walstad i Jack, bandet som får æren av å avslutte ballet, reagerer.
- Dette er helt tåpelig, om jeg får si det selv. Jeg skjønner ikke hvem som kan sitte og bestemme noe sånt. Det er uhorvelig viktig at amatører og band i startgropa har et sted å vise seg fram. Dette blir trist for bandmiljøet i området, alle musikkinteresserte, og alle som i år etter år har stilt opp gratis for denne festivalen, sier Walstad til ØB.

Punktum med stil.
Og selv om Jack kanskje setter kanskje punktum for festivaltradisjonen på Kjeller'n, gjør de det med stil. Tilhørerne er få, men Walstad & Co. setter alle kluter til for å holde dampen og humøret oppe.
Den lille gruppen foran scenen jubler og brøler og synger med, og klemmer hverandre og ignorerer at mascaraen og hanekammen er blitt sliten etter over ni timer sammenhengende musikk.
Som om alt som het budsjetter og kommunestyremøter var tatt ut av ordbøkene. Og rådmannens forslag bare var blitt liggende i skuffen. Og som om alt i hele verden bare dreide seg om tre ting: rock, heftig hopping og klining i hjørnet.

Sist endret: 07. Desember 2003 19:25

 

KjellernRock.no 2006 Privacy Policy Terms Of Use