Kjeller'n

Aulaen

Sal 1

Publikum

 

Kjeller'n Rock Festival 2004

Nok en rockesuksess


Ingvild T. Eilertsen ob

Omlag 850 ungdom rocket, yo'et og headbanget seg gjennom Kjeller'n Rock Festival.

Kjeller'n Rock 2004 kunne framvise et bredt spekter av musikalsk talent. Rock, pop, heavy metal, punk og hip hop var blant de representerte sjangrene.

– Det var så sinnssykt rått! ropte Emilie Bjerke etter at hennes punkband, Fredrikstad Pilsnern, hadde gått av scenen på Kjeller'n Fritidsklubb lørdag ettermiddag. På det tidspunktet begynte stemningen å nærme seg taket. Først ved 18-tiden begynte det for alvor å fylles opp på Kjeller'n Rock. Da begynte det å bli svett i lokalene, og svært trangt i Kjeller'n.
Ti av bandene som spilte på Kjeller'n Rock var fra Follo. Syv band var fra Sverige. Og ellers var det øvrige østlandet meget godt representert. De kom både fra Oslo, Hønefoss, Larvik, Sarpsborg og Drammen.
Kjeller'n Rock 2004 er blitt til Norges største amatørmønstring på musikk. I år ble den avholdt for trettende gang, og hadde 850 besøkende, inkludert bandungdommen som deltok.
54 band spilte på tre scener, og det var fullt liv på Kjeller'n Fritidsklubb og Ski ungdomsskole lørdag.

– Alle i Fredrikstad har hørt om det, sier Fabian Schmidt (18), og forteller at han vet av folk som reiser fra Fredrikstad til Ski, ikke bare for å delta, men for å være publikum. Selv spiller Fabian slagverk i Fredrikstadbandet Perros.
– Det er kjempebra at de kan bruke en skole til å ha et så bra arrangement. Det skulle vært sånt mange flere andre steder, mener han.


Fra Tomas Kvikk til kjøtt og blod
Blant de lokale innslag på Kjeller'n Rock 2004 var et rockeband ved navn Tomas Kvikk, og et heavy metal-band som ropte på kjøtt og blod.


SKI: Et av de første band ut på lørdagens Kjeller'n Rock var Tomas Kvikk fra Ås, som spiller rock på norsk. De framførte fem låter for en sparsomt befolket sal.
– Anlegget var veldig bra. Men det var litt lite folk, sa trommis Sjur Øvrebø (17).
– Det var ei bra øving, flirte vokalist Tord Øvrebø (som hardnakket poengterte at han blir 18 år på onsdag).


Selv om Tomas Kvikk ikke hadde det største publikummet, var de fornøyde med å spille på Kjeller'n Rock. De bestemte seg allerede i fjor, da de var nyoppstartet, at de ville være med på festivalen i 2004.
– Vi tenkte: Her skal vi spille, forteller Sjur. Han synes Kjeller'n Rock er et bra tiltak for ungdom. Her får amatørband anledning til å vise seg fram.

Hardt og morbid.
Når man intervjuer et band som kaller seg Tomas Kvikk, er det er spørsmål som tvinger seg naturlig fram:
– Hvorfor et så morbid navn?
– Det er ikke akkurat noe jeg har lyst å si til bestefar, innrømmer trommis Anders Holo (17).
– Vi er offisielt veldig skamfulle over det navnet, ler Tord, og forklarer:
– Vi skulle ha et navn som står for noe hardt. Men så ble ikke bandet så hardt og tøft som vi tenkte.
Et annet lokalt band som definitivt må fortjene betegnelsen "hardt" og "morbid", var Morbid Diates fra Kolbotn. Der i gården var det mye blod og død på spillelista.
– Kjøtt og blod! hveste vokalist Lasse Raud, og på det tidspunktet kunne man tydelig kjenne hvordan gulvet dirret. Bandet leverte også covere av band som Slayer og Dimmu Borgir

 

KjellernRock.no 2006 Privacy Policy Terms Of Use