Kjeller'n

Aulaen

Sal 1

Lille Sal

Publikum

Film

 

Kjeller'n Rock Festival 2005

Ga som forventet - og vel så det.....
ob

1 Morsomme innslag:  Kjeller'n Rock Festival bød på mange morsomme innslag, deriblant Karamelpåjkarnas klisjete stunt, hvor "karamellkvinnen" fikk en dusj karamellsaus på scenen.

 

SKI: – Kjempebra! sier Ida F. Olsen (17) fra Vestby og Annicken Lien (17) om den store rocke-kvelden. De har vært på festivalen tre år på rad, og klarer ikke å komme på noe som IKKE er bra med Kjeller'n Rock. I kveld har de vært rundt omkring på mange forskjellige konserter og de vet hva de snakker om.
–Hva er det som er så bra med Kjeller'n Rock da?
–At amatørband får vist fram hva de kan, kommer det kjapt fra Annicken. Ida er enig. –Og at ungdom får et sted å henge som ikke er på hjørnet, liksom. I tillegg er det veldig mange her og det er kjempegøy! Vi møter masse kjentfolk også kjenner vi mange av de som spiller også, sier hun. Jentene er også enige om dagens høydepunkt: –Redred! roper de i kor. –Det er et punkband med bare jenter fra Drøbak, de er kjempebra!

2 POPULÆRE JENTEBAND: Jentebandene er alltid populære på Kjeller'n Rock. Punk-bandet Fredrikstad Pilsnern var ett av i alt syv rene jenteband på årets festival.

Norges største.

Kjeller'n Rock Festival 2005 på lørdag var spekket av nye unge talenter, god rocke-stemning og morsomme overraskelser på scenen. Det som startet som en konsert for lokale band i aulaen på Ski skole i 1992, med 10 deltakende band og 85 publikummere, har utviklet seg til å bli Norges største amatørband-festival for ungdom mellom 12 og 24 år. Lørdag kunne 1000 ungdommer boltre seg på hele fire forskjellige scener fra klokka 15.00 til 24.00. 72 band, tilsammen over 310 utøvere, spilte på årets festival. Bandene kom fra Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Telemark, Oslo, Hedmark, Vest-Agder, Vestfold og Østfold. Dessuten kom det 9 band fra Sverige og ett band fra Danmark.
–Selv om vi har utvidet årets festival med fire scener isteden for tre, måtte vi avvise 30 band, sier festivalansvarlig Stein Nøsting. Nøsting har vært med på å arrangere Kjeller'n Rock helt siden starten, og i år som alle andre år er han storfornøyd.
–Det har gått på skinner helt fra starten! smiler han bredt. Han er særlig fornøyd med at arrangementet stort sett forblir rusfritt, og at ro og orden opprettholdes til tross for at så mange ungdommer deltar.
3

PUST I BAKKEN.

72 band og tilsammen 36 timer musikk kan gjøre til og med en energisk ungdom sliten. Her tar Katinka Ødegaard og Cato Stormen en pust i bakken.

Gamle og nye talenter.

Kvelden bød på en variert sammensetning av rockevarianter, men tyngdepunktet lå utvilsomt på den harde rocken.
–Vi har prøvd å få til en jevn blanding, men hardrocken er tydeligvis blitt in igjen, sier Nøsting. For mange hardrock-entusiaster var kveldens høydepunkt
veteranene Premacy, som er godt over gjennomsnitlig Kjellernalder. For rundt 10 år siden var de fleste medlemmene å se i andre band på Rockefestivalen. Kanskje var det for å minnes gamle dager, ihvertfall stilte det melodiøse hardrockbandet opp med voldsom spilleglede i år. Og visst var det like stas å spille i år som i "gamle dager". – Dette gjør vi når som helst igjen! sier en fornøyd vokalist Thomas Dahl.–Kjeller'n Rock er utrolig bra!
4 SUKSESS: Over 1000 storfornøyde ungdommer samlet seg på Kjeller'n Rock Festival i Ski i helgen for å høre 72 band spille kvalitetsrock i tilsammen ni timer. Alle foto: LISA RYPENG

Morsomme innslag.

Deseized har fått et kjent navn blandt de yngre musikkinteresserte i Follo, og lørdag kveld spilte de for en omtrent fullsatt Aula på Kjellern Rock. –Jeg trodde vi fylte Aulaen i fjor jeg, men det gjorde vi tydeligvis ikke før nå, sier en svett og strålende fornøyd gitarist Semming Haraldsen etter konserten. Med sitt imponerende scenetekke og sine morsomme innslag hadde Deseized publikum i sin hule hånd. Guttene fikk alle publikummere til å sette seg ned, for så å hoppe opp samtidig på kommando. Og mer skulle ikke til for å få publikum til å gå amok med stage-diving og "moshing" (knuffing). Et annet band som utmerket seg med sin noe spesielle sceneopptreden var punk-bandet Karamelpåjkarna. De hadde på forhånd annonsert et "hælvetes show", hvor kattekvinnen neppe kom, men muligens karamellkvinnen. Og karamellkvinnen kom, hun. Iført dristig bikini entret hun scenen på slutten av konserten, vrikket seg til musikken og lot seg dekkes av klisjete karamellsaus.
Da skjønner vel alle og enhver som ikke var på Kjeller'n Rock 2005 at de har gått glipp av mye!

 

 

KjellernRock.no 2006 Privacy Policy Terms Of Use