Kjeller´n har blitt et merkenavn blant bandene

KJELLERKOS: Metallbandet Macro Plata fra Sande i Vestfolk storkoste seg på Kjeller'n-Rock. F.v. Wilfred Larsen (gitar), Ståle Hushovd (trommer), Armin Ramic (vokal) og Fredrik Lutnes (bass). ALLE FOTO: ODD INGE RAND.

Kjeller´n rock gikk av stabelen igjen i helgen. Fra de tilreisende utøverne hagler det bare godord om arrangementet.

Odd Inge Rand, oblad.no

SKI: 80 band sto på scenen på fem forskjellige scener lørdag kveld. Noen frafall var det, men det var jevnt og trutt musikk i vel åtte timer for de oppmøtte.

Bandene vil komme

– Så snart vi er ferdig med en festival begynner telefonene å komme fra bandene om å få komme neste år. Kjeller´n er blitt et merkenavn, og dette arrangementet har større og bedre rykte for hvert år, sier Kjeller´n-leder Stein Nøsting.

I år fikk han langt over 100 henvendelser, og endte altså opp på 80 navn. 17 av de kom fra Sverige og Danmark.


– Bedre enn UKM

Macro Plata kom fra Sande i Vestfold for å spille på festivalen i Ski.

– Vi visste om festivalen i fjor, men da var vi for sene til å søke. Nå er vi bare glade for å være her, og det var veldig gøy å spille, sier vokalist Armin Ramic etter konserten i Aulaen.

– Vi synes opplegget med festivalen er mye bedre lagt opp en eksempelvis Ungdommens Kulturmønstring. Kjeller´n er helproffe. Det er veldig kuult å komme hit, og vi vil gjerne få komme igjen, legger gitarist Wilfred Larsen til.

TIGERSTADSROCK: Rockebandet The Hustlers er fra Oslo, og gjorde en god rockehalvtime på scenen i Aulaen. ALLE FOTO: ODD INGE RAND.


Godt besøkt

Etter hvert som kvelden skred frem ble det flere og flere folk som sirkulerte mellom de fem scenene.

– Været har en del av betydningen for sirkuleringen her, men nå er det opphold. Om det er veldig surt kommer publikummet for å se sine band, og så går de igjen. Hvis det er greie forhold, blir tilskuerne her lengre og går mellom scenene i timevis. Vi har hatt rundt 1000–1200 tilskuere innom hvert år, sier Stein Nøsting.

NABOROCKERE: Fra Ås kom bandet med det velklingende navnet Audiovisuelt Helvete.: ODD INGE RAND.

 

– Kult å se at det går an

 

– Det er kult å se at det går an å arrangere en slik stor ungdomshappening
som dette, sier Kim Ljung fra Tønsberg.


SKI: Ljung er en av norsk rocks mest markante profiler, som bassist og låtskriver
i Seigmen og Zeromancer. Utenom sin egen musikkvirksomhet er han tilknyttet Haugarock i Tønsberg. Der i fra tok han med seg bandene Tikkepukong, 1337 og by:larm-klare Mhoo til Kjellernrock.

– Vi ser virkelig nytten med at bandene kan komme ut for å spille på slike arrangementer. Selv sender vi alltid band ut for å spille på ulike opplegg, og i dag har vi med oss tre band hit, sier Ljung. For hans egen del var han aldri tilknyttet noen ungdoms- eller rockeklubb, men Haugarock jobber for å fronte ungdomsrocken i Tønsberg. Under besøket i Ski ble Ljung møtt med nyheten om at Kjellern kan være historie om kort tid.

– Det er jo et kjempetilbud, og vi får bare inderlig håpe at dette tilbudet også består. Det har alt å si for rekrutteringen av unge musikere. For arrangementet sin del her, er alt
tilrettelagt på beste måte for oss som kommer hit, og jeg håper virkelig vi får sjansen
igjen, sier Kim Ljung.