Sjekk ut video fra festivalen
 
 
avis artikkel
 
Heavymetal, rock og politiblues

Se alle bildene: Full rulle på Kjeller'n Rock

 
Heavymetal og rockemusikk preget stemmningen på Ski ungdomsskole og Kjeller'n Fritidsklubb, da vi arrangerte Kjeller'n Rock for 20. gang.
Av:Oda Ording

SKI: Skal man være blant de beste må man være god, spille aggressivt live og ikke minst lage liv i publikum, sier Jakob Finnseth (18), gitarist i Ski- bandet The Mirrors Escape Us.

Bandet har eksistert i to år, og deltar på Kjellern Rock for andre gang. De hevder at arrangementet er en god mulighet til å få vist seg frem blant andre rockeinteresserte.

Spiller fordi det er gøy

– Vi opplever veldig mye falskhet i verden. Bandnavnet vårt skal understreke at vi styrer unna dette, forklarer Jakob, som sammen med Markus Kristensen(16), Johannes Dekko(17) og Joakim Olsrud(17) utgjør bandet The Mirorrs Escape Us.

Selv om guttene har klare formeninger om hvordan man skal komme seg opp og frem som band, er de allikevel ikke innstilt på å leve av musikken.

– Vi spiller fordi det er dritgøy, sier de.

Norges største for amatørband

Stein Nøsting er leder for Kjellern Fritidsklubb, og hvert år står han i spissen for å arrangere Kjellern Rock.

– Det er Norges største arrangement for amatørband, påpeker han.

Han forklarer at deltakerne på Kjellern Rock hovedsakelig er rockere som liker musikksjangeren metall. Og de kommer fra hele Norge, med noen fra Sverige og Danmark.

– De kommer fra Trondheim i nord, København i sør, Stavanger i vest og Stockholm i øst, ramser han.


Follo-band førsteprioritert

I år var det nærmere 100 band som ønsket å delta, men på grunn av plass og tid var de nødt til å plukke ut 70 av dem.

– Vi prioriterer bandene fra Follo først, sier han.

Drømmer om å leve av musikken

Det er musikkorganisasjonen BILDE som har hjulpet bandet Mr. Goodtwoshoes med å komme til Kjellern Rock. Bandmedlemmene Rasmus Brage(17) Benjamin Eriksson(17) Jakob Eng(17) og Tim Gerebrant (17) fra Jönköping i Sverige spiller det de selv definerer som indie- rock. Alle fire går andreåret på musikklinjen hjemme i Jönköping, men målet er allikevel klart: de ønsker å leve av musikken.

– Det er det som er drømmen, sier Tim.