Festival for tjuende året på rad

 

 
På lørdag samlet musikkinteressert Follo-ungdom seg i Ski for å delta, som musikere og som publikumere, på årets Kjeller'n Rock. Festivalen ble i år arrangert for tjuende gang av Kjeller'n fritidssenter.
 

Stein Nøsting, som er leder for fritidssentret, er ansvarlig arrangør og forteller at publikumet på festivalen stort sett består av rockeinteresserte fra nærområdet, men at musikere fra hele Østlandet deltar.

- Det er 56 band som spiller her, og de er alle stort sett fra Østlandsområdet. Telemark, Buskerud, Oppland, Østfold, Akershus og Oslo er alle representert, sier Stein.

- I tillegg har vi i år et band fra Danmark, legger Stein til.

Les også: Fra Danmark til Kjeller'n Rock

Se bilder fra kvelden her.

Se videoklipp fra festivalen her.

 

- Dette er unikt for hele landet

Kjeller'n Rock har i år sitt 20-årsjubileum, og festivalen er med årenes løp blitt et annerkjent arrangement blant Follo-ungdommen.

Fredrik Daving (17) fra Ski har vært fast publikumer på Kjeller'n rock i flere år. 

- Jeg liker Kjeller'n Rock fordi det går mye i metall. Alle har hørt om Kjeller'n Rock, og som band er det dette man øver fram mot, sier 17-åringen som selv spiller i band.

Stein presiserer at det finnes få tilsvarende ungdomsfestivaler i Norge, og at Kjeller'n Rock er en av de virkelig store.

- Dette er ikke unikt bare for Follo, dette er unikt for hele landet, konstaterer Stein.

Oppfostra på Kjeller'n

- Ettersom at i år er et jubileumsår, skal et av våre eldre band, Deseized, også spille i kveld, sier Stein. 

Vokalist i Deseized, Andreas Lien, forteller at han og de andre bandmedlemmene nærmest er vokst opp på øvingslokalene til ungdomsklubben.

- Selv om vi strengt tatt er blitt litt for gamle til å spille på denne festivalen, er det veldig gøy å spille i dag, smiler Andreas.