Musikkfest på Kjeller'n

 

 
SKI: Tradisjonen tro gikk Kjeller'n rock av stabelen denne helgen.
Lørdag ble det spilt konserter av over førti ulike band fra inn- og utland
på tre ulike scener på Ski skole.

Tok du turen til Ski skole og Kjeller'n Rock Festival lørdag, fikk du med deg god og variert musikk. Alt fra hanekam til glamrock med nisselue og sebratights, kunne du få høre på en og samme dag.

Selv om det var amatørband som opptrådte, var mye av musikken profesjonell og gjennomført. Det var mye talent ute og rushlet i lokalene. Kjeller'n hadde gjort om Ski skole til tre musikksaler av ulik størrelse Alle salene var godt besøkt av ungdom og voksne når det ble spilt opp på scenen. Vi regner med at 450 personer var innom rockefestivalen.

Amatørbandene fra hele østlandet, Sverige og Danmark spilte før noen eksklusive gjester tok over. Rumble in Rhodos, med bandmedlemmer som selv startet på Kjeller'n, avsluttet dagen.

Mange starter her.
Stein Nøsting, hovedansvarlig for lørdagen, er fornøyd med arrangementet. Det har vært mye folk innom og det har vært god stemning. Dette er eingen konkurranse, så folk spiller for å kose seg. Med over 40 band på programmet, trekker festivalen musikere hvert år. Dette er en av Norges største rockemønstringer for ungdom fra laderen 12 år og oppover. En gang i tiden var det den største. Verdensstjerner, som Madcom, har startet her, fortsetter Nøsting.

Han sier de kommer til tenke nytt fremover og involvere mer enn bare rock. Det blir færre og færre band her, og da blir det også færre publikummere. Vi kommer nok til å tilpasse oss enda mer dagens "nye" musikksmak hos unge.

SE BILDESERIE FRA KVELDEN HER

Kjeller'n rock sparket showene i gang klokken 15, og den fullstappede show-dagen varte i nærmere ni timer. Band av ulik alder og kjentgrad hadde meldt sin ankomst til Ski, og det var ikke bare follomusikere som sto på listen. Band kom fra Tønsberg, Larvik, Fredrikstad, Nes, Asker, Oslo, Sørum, Drammen, Bærum, Solna i Sverige og Ølstikke i Danmark.

Videoer fra SAL1    
 

Mye talent
Det var god musikk å høre på Ski skole lørdag, som varierte fra hardere metall til glam rock. Selv om det var amatørband som opptrådte, virket musikken gjennomført, nøye planlagt og med fine "finisher".

Kjeller`n hadde gjort om Ski skole til tre musikksaler, av ulik størrelse. Alle salene var godt besøkt av ungdom og voksne når det ble spilt opp på scenen.

Amatørbandene fra hele Østlandet, Sverige og Danmark spilte frem til 21:30 før noen eksklusive gjester tok over. Rumble in Rhodos startet sitt show 22:00.

Fornøyd
Arrangør Stein Nøsting var fornøyd etter arrangementet, og regnet med rundt 400 personer som var innom.

– Det gikk fint i år også, for 21. gang. Vi hadde samlet tre scener på Ski skole i år så vi slapp og vandre fra Kjeller´n til skolen, det også var lurt tror jeg.

Han forteller at det blir færre band år for år, og da også færre tilskuere.

– Det er dumt at det er slik, men stadig færre spiller i band. Jeg tror det har noe med sangprogrammer på TV som dyrker soloartister, og ikke hele musikkgrupper.