Kjeller'n
Aulaen
Sal 1
Publikum
|
Kjeller'n Rock Festival 2002
900 rocket på Kjeller`n Rock
Hanekammer, nagler og 900 rocke-entusiaster. Ungdommene hadde det gøy på Kjeller`n Rock Festival.
SKI: Dagen har gått veldig bra. Omtrent 900 har vært her og det er brukbart. Vi har heller ikke hatt noen problemer. De fleste andre er fornøyde og da er jeg fornøyd. Vi har planlagt godt og da går det bra, forteller festivalansvarlig Stein Nøsting. Han har inntrykk av at ungdommene også er fornøyde.
Folk vet hva de får når de kommer hit. Her er det rock`n roll. Du går ikke hit hvis du liker hip hop, sier Nøsting utenfor Kjeller`n. Publikum kommer stort sett fra lokalområdet, men noen har kjørt litt lenger. Fra Fredrikstad og Tønsberg kom det en buss og to jenter kom helt fra Stockholm for å se et band.
Uten politikere
En ting har skuffet Nøsting under festvalen.
Politikerne og administrasjonen glimrer med sitt fravær. De er invitert og det er synd at de ikke kan ta seg en halvtime å se hva ungdommen holder på med. Dette er ungdomskultur anno 2002 og skal de bestemme over ungdom, bør de vite hva ungdommen driver med. Det får de se her, understreker han.
Stemning i gymsaltaket
Jaaaaaaaa!!! Aulaen på Ski Ungdomsskole koker. Rocke-diggende ungdom hopper foran scenen. Rockere med hanekam har det tydeligvis kult. Roundabout fra Ski kommer på scenen. Foran står et begeistret publikum. Hopper. Skriker. Og headbanger. Noen sitter langs veggene. Andre går til og fra.
Mari Strand og Ingvild Eline Jon er på vei inn i Aulaen.
Kjempegøy! Det er masse mennesker her og vi har vært her siden klokka seks, forteller Mari klokken halv tolv. Hun synes stemningen har vært på topp hele tiden.
Alt er kult. Jeg godtar all musikk. Men Making Progress tok skikkelig av, sier hun.
En annen gjeng trivdes også på festvalen. De hadde vært der siden starten klokken tre. Kristoffer Fredriksen, Anders Hallvik, Knut Anders Johannesen, Henrik Løwe Johnsen, Kim Gerhardsen og Steffen Torv kjempet en hard kamp om å få inn en kommentar i avisen. Viktigst av alt var kanskje kallenavnene deres. «Ramone», «Kiss» og «Korven». Sammen foretrekker de å kalle seg «Defenders of Rock».
Det er et bra arrangement for de som liker alternativ musikk, sier en.
Men neste år må alle ta av på konsertene. Det er dumt at bare noen gjør det. Men nå må vi løpe. Vi skal høre på Duplos.
Byttet bandnavn:
Duplos ble i løpet av festivaldagen til The Dorian Grays. Bandet fra Enebakk tok navnet etter en tekst av Oscar Wilde.
Duplos var et navn vi fant på på en fest, forteller bassist Audun Aasbø etter konserten. Han synes ikke de ga sitt beste. Bandet slurvet litt mente han.
Men det var moro. Dette er det tredje året vi spiller her, forteller Aasbø. Guttene i bandet, Lars Nordhagen, Oluf Psalme, John Anders Råken og Audun Aasbø, har spilt sammen siden de var små gutter. Drømmen om å gi ut plate sammen har de. Som en ekstra jobb fungerer de som revyband for ulike revyer.
Men dette er skikkelig rock n´roll. Det skal bråke, men ikke være heavy metal. Også skal det skremme mødre, men tiltrekke damer, smiler Aasbø.
Trekker dere damer?
Ja, det er ikke måte på. Vi måtte begynne å snuse for å holde dem unna, sier han men legger til,
Skriv at jeg sa det ironisk ellers blir kjæresten og mamma sure.
Både politi, natteravner og festvalens egne vakter var på området. I døren inn til Aulaen sto Kristin Skaara. Hun trivdes godt.
Bandene kommer igjen og blir bedre for hvert år. At rockebandene fortsatt lever er bra, forteller hun.
Ribbeveggene og basketballkrurv var et eneste som ikke minnet om ekte rock i Aulaen lørdag kveld.
Blir det festval neste år Stein Nøsting?
Ja, det skal i hvert fall ikke stå på meg.
Sist endret: Østlandets Blad 09. Desember 2002 12:35
|