Kjeller'n Rock Festival 2007
 

 

Kjeller`n rock - non stop

For 15. år på rad gikk Kjeller'n Rockfestival av stabelen på ski ungdomsklubb "Kjeller'n" og Ski ungdomsskole i helgen, med mange lokale band fra Frogn og Nesodden.

Av Marius Hansen for Akershus Amtstidendes nettugave
Publisert  03.12.2007 - 23:00 Oppdatert 04.12.2007 - 09:17

Nesodden-bandet Rokit Extended spilte på Kjeller'n Rockfestival. Bandet består av Celine Simvers på vokal, Hallvard Granseth på bass, Johannes Radøy på gitar og Niklas Østergaard på trommer. Foto: Marius Hansen 

Det myldret av ungdommer rundt lokalene til ski ungdomsskole allerede litt før klokken tre, og det viste seg at det bare skulle øke på. Kjeller'n er et svært populært arrangement, og det kommer band fra Notodden og Karmøy, og helt til Jönköping i Sverige. Deltagelsen fra Frogn og Nesodden var slettes ikke dårlig den heller, med 7 band fra vårt distrikt. De første som skulle i ilden var Rokit Extended og Tarantella Terrified.

Tarantella Terrified er et nyetablert Punk-Rock band fra Frogn. Det består av Emil Dallapieta på vokal, Fabian Jiru på bass, Charlie Ytterli på gitar, Eirik Djuvsland på Trommer og Kristian K. Ausland på Gitar.

Har dere spillt på Kjeller'n før?

Hehe, nei, det er faktisk aller første gang sier gutta, og er tydelig oppstemte etter framføringen, selv om ikke alt klaffet helt.

Vi har jo bare spillt sammen i to måneder detter det ut av Charlie, som straks får beskjed av resten i bandet om å ikke si det så veldig høyt.

Hva synes dere om Kjeller'n da?

Det er et veldig bra arrangement. Vi liker atmosfæren her og føler at det er et steg videre for oss som band; å få vise oss frem for andre og fremføre det vi har laget.

Så dere spiller bare egenproduserte sanger?

Ja, absolutt ingen coverlåter her, sier Emil

Er dette bandet noe dere forsøler å satse litt på eller?

Ja, det er jo det for såvidt sier Charlie. Vi har 2 konserter nå snart, én på Kinocafeen den 17. desember og én den 18. januar på seiersten, fortsetter han, og oppfordrer folk til å komme.

Til tross for vanskelige lydforhold og noen små tekniske problemer leverte gutta et energisk, om enn noe kort, show. De har definitivt funnet den røde tråden i sjangeren de har valgt, og kan være verdt å følge litt med på.

På en annen scene, ikke langt unna spillte Rokit Extended. På grunn av diverse organisatoriske problemer, rakk dessverre ikke reporter å høre på bandet fra Nesodden. Men, vi fikk sneket oss inn backstage for et lite intervju og noen bilder.

Bandet består av Celine Simvers på vokal, Hallvard Granseth på bass, Johannes Radøy på gitar og Niklas Østergaard på trommer.

Er det første gang dere opptrer på Kjeller'n eller?

Ja, det er for så vidt første gangen, sier Hallvard. Vi har bare spillt sammen som band i to måneder ,fortsetter han. Men har alle en god del erfaring med musikk fra før av forsikrer resten av bandet.

Så, hva synes dere om Kjeller'n da?

Fett, rett og slett sier Niklas. De har utrolig bra utstyr her, og det er et veldig godt initiativ sier Hallvard, og virker rimelig fornøyd. Dessuten er det god struktur på hele arrangementet, føyer han til.

Er Kjeller'n på mange måter et steg videre for dere som band?

Det er vel kanskje steg én, rett og slett, sier Hallvard. Men det var ikke resten av bandet enige om; Vi har jo spillt en del på fester og sånn litt rundt om på nesodden da, så det er vel kanskje heller steg 2, sier Celine.

Og dere kommer til å satse på bandet videre fremover?

Ja, vi satser jo litt å det, og prøver å spille så mye som mulig. Få til konserter og bli med på arrangementer og sånt, sier de.

Få minutter etter at Rokit var ferdige, gikk Indestructible på scenen like ved. De fremfører i den sjangeren som kalles Electronica/Rock og består av frontmann Kristoffer Hansen på gitar, synth og sample, Karl Erik "Kee" Eng på trommer og Maria Lind på bass.

Er det første gang dere spiller her på Kjeller'n?

Ja, for oss som band er det første gang, men noen av oss, blant andre jeg, har spillt her før, kan Kristoffer opplyse. Videre forteller han at de har spillt sammen i ett år og har gjort noen fremføringer i forbindelse med arrangementer på Nesodden videregående.

Hva synes dere om Kjeller'n?

Veldig bra arrangement, og en utrolig god måte å få vist seg frem, mener Kristoffer. Dessuten kan det jo åpne for spillejobber andre steder, hvis man er heldig da, eller har talent, fortsetter han.

Er Kjeller'n en viktig arena for dere?

Absolutt, vi tar det seriøst og gjør vårt beste. Dette er noe vi vil satse på og jobber deretter, forsikrer han.

Så hva er neste steg for dere?

Vel, vi satser jo videre, og neste konsert er UKM. Deretter følger avslutningen på Nesodden Videregående nå før jul, forteller Kristoffer.

Og gruppa leverte sakene sine: god musikk og god stemning. Musikken bærer preg av god planlegging og lang forberedelsestid. Med mange spennende lydsammensetninger og arrangeringer, gir Indestructible et godt inntrykk av hva Electronica handler om. Musikken fenger og har ingen unoter, det eneste som kanskje kunne forbedres var sceneshowet, som trengte litt mer liv.

Etter Indestructible fulgte en lengre pause før neste band fra Amtaland skulle på scenen. Denne tiden kunne man benytte til å gå rundt og høre på mange av de andre gode bandene, som hadde funnet veien til Ski. Her fantes det noe for enhver smak, og mange kommende talenter.

Etter et par timer var det Nesoddbandet Supertosk, som sto for tur. Dette bandet spiller innenfor den hardtslående sjangeren Metall.

Gitar og vokal ble traktert av Ulrik Eid Nilsen, på trommer hadde de Simen berger, Erik Lothe på lead gitar, og Kevin Haffner på bass.

Har dere besøkt Kjeller'n før?

Ja, det er faktisk 2. gang vi er her nå, og vi synes det er et fantastisk arrangement, sier Ulrik entusiastisk.

Så dere synes Kjeller'n er et bra tiltak?

Ja, absolutt. Det er et godt opplegg, bra initiativ, flott publikum og enormt godt oppmøte, forteller Ulrik, og er synlig fornøyd med kveldens fremføring. Det er utrolig bra at de trekker så mye folk, og i tilleg er det veldig bra scener og mye bra musikk, fortsetter han.

Er dette bandet noe dere satser seriøst på, eller er det bare for moroskyld?

Vi spiller jo for å ha det gøy, og det er jo gøy å få vist seg frem, men vi vil jo fortsette med dette videre, konstaterer Ulrik. Selv om det blir et lite problem når noen av oss skal inn i militæret da, legger han til.

Kommer vi til å få høre noe fra dere i nærmeste framtid da?

Ja, vi har jo noen arrangementer på nesodden etter hvert, som vi er med på, avslutter han.

Og Supertosk, kan absolutt være verdt å høre på en gang, hvis man har mulighet. De leverer hard, energisk musikk, og har god kommunikasjon med publikum. Låtene er tunge, men fengende, noe publikum viste seg å like.

Etter ca 3 timer var det duket for et par mer kjente navn fra Nesodden og Frogn: Synergy og Loga. Ulempen var at begge hadde konserttid samtidig, og begge var like mye verdt å ta en titt på.

Synergy er fra nesodden, og består av Mathias Marki, Simon Jones, Rasmus Rogg og Bjørn Rønnow. De spiller det som kalles progressive rock, og har blitt mer fremtredende ettersom de har eksistert i noen år.

Har dere spillt på Kjeller'n før?

Ja, to ganger faktisk, kan Rasmus opplyse.

Så hva synes dere om Kjeller'n som arrangement da?

Vel, i fjor var vi satt i et mindre lokale, og det var litt kjedelig, men vi er veldig glad for å få spillt i en større sal i år, forteller Rasmus. Men det er et veldig bra arrangement og et godt tiltak, fortsetter han. Ja, det er fint at alle får vise seg frem, og det er velig stort og altomfattende, og det er jo også bra, synes Mathias. Det er også veldig bra lagt opp, og det gjør det kult å være her. Det er faktisk ett av de bedre amatørfestivalene, som faktisk på tross av at det er en amatørfestival er svært profft, skyter han inn.

Er Kjeller'n noe dere jobber frem mot, noe dere satser på?

Vel, i år var det i grunn litt på sparket, men vi jobber jo med konserter. Jeg vil jo bli rockestjerne, flirer Rasmus. Vi er et seriøst band, og har tenkt oss en konsert den 19. januar sammen med Loga.

Og Loga stod klare på scenen rett over skolegården. Dette bandet fra Frogn er satt sammen av Joakim B. Lie på bass, Martin E. Hoff på gitar, Martin Trønsdal på gitar, Petter Trønsdal på trommer, og sist men ikke minst Vinjar Thomassen på vokal.

Har dere besøkt Kjeller'n før da?

Ja, det er faktisk vår 3. gang her.

Hva synes dere om arrangementet så langt da?

Det er mange bra band her, mye god underholdning, og man ser frem til å spille her hver gang, selv om man ofte må vente en stund før det er din tur, forteller Vinjar. Det er et veldig bra tiltak, god organisering og etter min mening det eneste arrangementet som fungerer så godt og hvor ting går bortimot som de skal hele veien, forteller han videre.

Så Kjeller'n er noe dere ser frem til altså?

Ja, vi forbereder oss godt og jobber med det en god stund i forveien. Vi tar det like seriøst som det meste av andre arrangementer, avklarer Vinjar, og de andre stemmer i. Og vi kommer gjerne tilbake neste år, smiler han.

Og bandet? Er det noe dere vil satse på videre?

Vel, bandet er jo mer eller mindre livet vårt nå da. Vi driver ikke med så mye annet på fritida i grunn, så vi satser fullt og helt på det, flirer Vinjar.

Kommer vi til å høre fra dere i nærmeste fremtid da?

Ja, vi har jo tenkt oss en konsert med Synergy og en del andre på nesodden rundt den 19. januar.

Og denne konserten er definitivt verdt å få med seg, hvis man liker rog/metall. Loga har utrolig publikumstekke, og fengende låter. De fremfører hardtslående, mørk musikk, med en utrolig energi og innlevelse. De får med seg publikum hele veien, og jobber for og med dem for å gi maksimalt utbytte av konserten. De lar seg ikke skremme av glissent oppmøte eller halvdødt publikum, for alt virker verdt å spille for. Sangene er god gjennomførte og de låter utrolig bra.

Siste nummer ut for kvelden var Shadework. Bandet fra Nesodden har følgende medlemmer: Jacob Sælø på bass og vokal, Espen Granseth på trommer, Hallvard Granseth på gitar/bass og Erik Halbakken på gitar.

Har dere spillt på kjelleren før?

Nei, dette er faktisk første gang, kan Jacob fortelle, selv om vi har spillt sammen i halvannet år ca, fortsetter han.

Hva synes dere om Kjeller'n da?

Veldig fint arrangement, det åpner for amatører og er utrolig bra for rockmiljøet. Det at man kan høre på andre, og få fremføre for andre er utrolig bra, og det gir jo mersmak, så absolutt, sier en meget fornøyd Hallvard.

Og bandet da? Er det noe dere satser på?

Ja, det er det jo, vi har hatt noen konserter før, på nesodden, og det er jo gøy. Så vi vil fortsette, sier Jacob. Ja, det er jo et artig prosjekt, skyter Hallvard inn.

Gutta spiller progressivt metall, og på tross av at det nærmer seg kvelden og at publikum er noe tynt og dødt, leverer de sakene sine. Gutta holder ut, til tross for strømbrudd og annet rusk i maskineriet. De er svært habile, og trakterer flere instrumenter hver, ofte annenhver gang. Hvis disse skulle stå på listen over band på en konsert, burde du ta en titt.