Kjeller'n Rock Festival 2007
 

 

De uknuselige rocket Kjeller'n

Med 90 band i rockemodus, ble årets Kjeller'n Rock blåst ut over Ski lørdag. Et av de første bandene ut, var det uknuselige Frogn-bandet "Indestructible".


Skrevet av Terje Ruud: Østlandets Blad

SKI:Med en særegen variant av elektronika/rock, satte Frogn-bandet standarden for helgens Kjeller'n Rock.
–Alt vi spiller er egenproduserte låter. Vi satser på å slå gjennom, så får vi se hvor langt vi kommer, fortalte gitarist Kristoffer Hansen. Etter en halvtimes sceneopptreden, kunne bandet konstatere at debuten på Kjeller'n Rock hadde gått knirkefritt.
–Å få lov til å spille her er viktig for oss. Kjeller'n Rock er en stor greie i Follo og vi får vist litt hvem vi er, sa trommis Karl Erik Engh.

.
ROCKET LØS: Frogn-bandet "Indestructible" rocket løs under Kjeller'n Rock. F.v. Karl Erik Engh, Kristoffer Hansen og Maria Lind. ALLE FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN
.
KLINTE TIL:"In shadows reign" klinte til på Kjeller'n Rock. F.v. Kristoffer Gravdal, Stian Elisenberg, Daniel Elisenberg og Alexander Austad. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN
Særegen stil.
.
Engh mente at bandet hadde en litt annen musikkstil enn majoriteten av bandene på festivalen, og fikk følge av kollega Maria Lind.
–Vår musikk er mer melodisk og ikke så hard, mente Lind. Og skal man tro "Indestructible", eller uknuselig som bandet oversetter med, har de noe helt spesielt på gang.
–Vi spiller rett og slett musikk som verden ikke har hørt om, smilte Kristoffer Hansen.
.
"In shadows reign" FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN
Verdifull liveerfaring.
.
Mens Frogn-trioen holdt seg til elektronika/rock, tydde Ski-bandet "In shadows reign" til langt hardere toner. Unggutta vartet opp med metalcore med et eksplosivt sceneshow.
–Utrolig artig å spille her. Både Kjeller'n og UKM har hjulpet bandet mye, fortalte vokalist Daniel Elisenberg.
–Vi får liveopptredener, og det er utrolig viktig. Man må spille bra live for å være et bra band, fortsatte Elisenberg. Han kunne fortelle at bandet ble startet opp som en hobby, men at spillingen har gitt mersmak.
–I starten var det bare for moro. Men jeg har rimelig lyst på å satse ordentlig på dette bandet, sa vokalisten.
Rekordstort.
.
Med 90 band på fem scener, var lørdagens Kjeller'n Rock større enn noen gang tidligere. I ni timer hørtes rocketonene fra bandene fra tre forskjellige land og elleve norske fylker. Kjeller'n Rock har utviklet seg til å bli Norges største amatørbandfestival for ungdom og fra oppstarten for 15 år siden har bandantallet blitt elleve ganger så høyt. Til tross for at scenekapasiteten ble utvidet i år, fikk 50 band avslag. Neste år kan det likevel være tid for å bryte den magiske 100-bandgrensen.
–Vi må se hvordan det blir, men det hadde vært morsomt å nå 100 band, smilte Stein Nøsting, fritidsklubbleder og festivalansvarlig på Kjeller'n.
.
"In shadows reign" FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN
.
"Indestructible" FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN
.
90 BAND: Årets Kjeller'n Rock var rekordstort - 90 band på fem scener. Her Jonas Fritsch i "Tussetjern". FOTO: TERJE RUUD
.
Maria Lind i "Indestructible"FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN
.
Kristoffer Hansen i "Indestructible"FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN
.
FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN